Uldgarn

Filato forhandler uldgarn til fordelagtige priser og har et stor udvalg af kvaliteter og nuancer.  Vi har konkurrencedygtige priser og garnet er i top kvalitetsmæssigt. Der er altid billig garn på hylderne, så du har mulighed for at strikke til overkommelige priser. Der skal være noget for enhver pengepung, uden at der gås på kompromis med kvaliteten.

DANMARS BEDSTE UDVALG AF ULDGARN

Uld er en meget varieret tekstilråvare og har som regel navn efter det dyr det stammer fra. Det kan komme fra f.eks alpaca, lama, får eller angora fra geder og kaniner. Det er uldhårernes tykkelse der afgør kvaliteten af ulden samt længden af hårene. De findes fine og korte eller lange og grove.

Uldgarn er en animalsk naturfiber som oftest kommer fra får og altså kaldes fåreuld.  Det har termiske egenskaber og virker svalt om sommeren og varmer om vinteren. Termiske egenskaber vil sige, at garnet er varmeregulerende i forhold til temperaturen og derfor  altid er behageligt at have på.

Det er selvrensende, skal ikke vaskes så ofte og kan hænges ud til luftning uden at blive maskinvasket. Når tøjet hænges ud eller f.eks lægges i sneen om vinteren, vil fibrene rejse sig op igen. På den måde kan strikken skånes ved at springe en maskinvask over. Uldgarn er også super velegnet til beklædning pga vandafvisende og åndbare kvaliteter.

Listen indeholder affiliate links

BILLIGT ULDGARN TIL FILTNING

Lettlopi fra Istex er et rent naturprodukt, hvor der er brugt et minimum af kemikalier ved fremstillingen. Garnet er også meget anvendeligt til brug ved  filtning og valkning. Filtning kan bruges som metode til at gøre strikkefastheden større i de færdige modeller. Især mindre stykker tøj som hjemmesko, huer, vanter og tasker giver gode resultater med filtning.

TYKT ULDGARN

Tykke garner i uld kan med fordel bruges til andet end beklædning. En kraftigere kvalitet af garn er god til interiør og indretning og med et tykt garn kan der eksperimenteres med at strikke tæpper og puder med god holdbarhed.

BABY ULDGARN

Uldgarn er et godt valg til mange andre formål og kan bruges til babystrik, da den findes i garntyper som ikke kradser på huden, men som er bløde i kvaliteten. har fine og tynde fibre som føles rare at have på kroppen for barnet. Garnet er derfor velegnet at bruge til undertøj og fibrenes beskaffenhed giver et glansfuldt udseende. Merinofibrene er helt specielle, idet de som nævnt er tyndere end de fleste andre typer fåreuld. Her ud af kan man fremstille en tråd som på samme tid er let, luftig og stærk. Trådtypen har en god slidstyrke og giver fin holdbarhed til den færdige model.

ISLANDSK ULDGARN

Islandsk strikke garn er særlig populært og uldgarnet giver flotte resultater som kan strikkes i de originale islandske mønstre. Den miljørigtige fremstilling og indfarvning af islandsk uld bevirker at garnet er bæredygtigt. Det er fremstillet af uld fra får opdrættet af islandske fåreavlere og dyret er tilpasset omskifteligt klima med svingende temperaturer som tilfører ulden helt særlige kvaliteter. Det vaskes i varme kilder og farves med naturlige farver. Selve garnet består af en inder – og yderfiber som gør det unikt i forhold til de øvrige uldprodukter som findes på markedet.