Artikler og indlæg

RSS

Læs med i vores blog og artikler om strik og hækling. Her kommer vi til at skrive om alt muligt. Det kan være historier, observationer eller billedserier af vores fotoshoots når vi tager produkt billeder til vores kollektion og designs.

 • Alt om bomuldsgarn

  28-04-2017

  Hvis du gerne vil vide mere om bomuldsgarn og hvor det stammer fra, spindes og farves så finder du her den mest omfattende artikel. Få gode ideer og masser af inspiration

  Posted on Udvalgte indlæg

 • Hvad er merinould og hvor kommer merino ulden fra?

  13-12-2016 - 4 comments

  Merinould er en meget blød og tynd uld i forhold til almindelig fåreuld. Den gennemsnitlige fibertykkelse ligger mellem 17-23 micron, hvilket svarer til 0,0001mm.

  Posted on Udvalgte indlæg

 • Hvad er uldgarn?

  11-10-2016 - 8 comments

  Uldgarn er en fælles betegnelse for garn der består af uld. Uld kan komme fra mange forskellige dyr, men oftest omtales uldgarn som garn der består fra fåreuld eller lamme uld.

 • Hvad er Alpaca garn?

  11-10-2016 - 6 comments

  Alpaca garn kommer fra Alpakaer, der på mange måder minder om en Lama. Forskellen er dog at en Alpaka har meget tykkere pels, hvor særligt underpelsen er attraktiv som luksuriøst garn.

 • Hvad er garn?

  06-10-2016 - 5 comments

  Garn er en fælles betegnelse tekstile fibre, der oftest kommer fra uld, merino, alpaka, silke, bomuld eller lign. Garnet bliver spundet af de enkelte fibre til forskellige former for garn. Fåreuld bliver til uldgarn hvor f.eks. ulden fra Alpakaer bliver til Alpaca garn.

Previous articles »