Hvad er Alpaca garn?

Publiceret den 11-10-2016

  • Hvad er Alpaca garn?

Alpaca garn kommer fra Alpakaer, der på mange måder minder om en Lama. Forskellen er dog at en Alpaka har meget tykkere pels, hvor særligt underpelsen er attraktiv som luksuriøst garn.

Alpaca garn er perfekt til beklædningsgenstande, som trøjer, Cardigans, bluser og babytøj. Garnet anvendes i dag af mange til tøj, der skal være varmt, men som samtidig er godt til at regulerer varmen. Mange I mange garn kvaliteter finder man derfor i dag Silke, som giver en god varmeregulering, samt at det giver garnet en blank overflade med færre løse tråde.

Alpakaer er at finde mange steder i verden i dag, da deres pels bruges til netop garn, men i gamle dage var de primært at finde i Andesbjergene omkring 3-4.000 højde meter, hvor de lever under ekstreme temperatursvingninger.

En Alpaka bliver i gennemsnit 1,5 meter høj og ligner en Lama, med den forskel at den har tykkere og blødere pels. Derudover er en Alpaka at findes i mange naturlige farver, som hvid, grå, sort over lyse og mørkebrun. Ofte flere farver på samme tid.

Deres uld er meget varmere end f.eks. den Danske fåreuld fordi de små fibre er tættere og dermed kan garnet også gøres tyndere, hvilket egner sig til alt fra baby til fine sjaler på tynde pinde.

Artikel relaterede produkter

  • Drops - Alpaca Uni
  • Drops - Brushed Alpaca Silk Uni
  • Drops - Alpaca Bouclé Uni
  • Drops - Alpaca Mix

Kommentarer

From Kommentar
Lone Høll
02-11-2016

Jeg kunne godt tænke mig at vide, hvor tykt garnet er, da jeg gerne vil strikke en trøje og hue til en baby på 6 mdr. Hilsen Lone.

Filato ApS
17-11-2016

Alpaca garn kommer i mange forskellige tykkelser, men vores mest almindelige er til pind 3.
Det finder du her http://www.filato.dk/13-drops-alapaca.html

Her kan du se alle vores Alpaca garner. På hvert garn nederst kan du se hvor tykt det er og anbefalede pinde mv
http://www.filato.dk/12-alpaca

Skriv en kommentar