Alpaca garn kommer fra Alpakaer, der på mange måder minder om en Lama. Forskellen er dog at en Alpaka har meget tykkere pels, hvor særligt underpelsen er attraktiv som luksuriøst garn.

Alpaca garn er perfekt til beklædningsgenstande, som trøjer, Cardigans, bluser og babytøj. Garnet anvendes i dag af mange til tøj, der skal være varmt, men som samtidig er godt til at regulerer varmen. Man anvender i dag silke i mange garner, da det giver en god varmeregulering, samt at det giver garnet en blank overflade med færre løse tråde.

Se garnet her

Alpakaer er at finde mange steder i verden i dag, da deres pels bruges til netop garn, men i gamle dage var de primært at finde i Andesbjergene omkring 3-4.000 højde meter, hvor de lever under ekstreme temperatursvingninger.

En Alpaka bliver i gennemsnit 1,5 meter høj og ligner en Lama, med den forskel at den har tykkere og blødere pels. Derudover er en Alpaka at findes i mange naturlige farver, som hvid, grå, sort over lyse og mørkebrun. Ofte flere farver på samme tid.

Deres uld er meget varmere end f.eks. den Danske fåreuld fordi de små fibre er tættere og dermed kan garnet også gøres tyndere, hvilket egner sig til alt fra baby til fine sjaler på tynde pinde.

Author

2 Comments

  1. Malene Thorin Broberg

    jeg vil gerne med garn sent til Grønland

    • Stine Øster

      Hej Malene

      Du skal blot klikke på det garn du gerne vil købe. Du kommer herefter til vores forhandler og her køber du varen. Rigtig mange af vores partnere sender til Grønland. Er det ikke muligt ved betaling, kontakt venligst forhandleren for information om dine muligheder

      mvh. Stine