Karklude er noget af det hotteste at strikke fortiden og er perfekt til både den øvede og til begynderen. Oftest strikker man i 100% bomuldsgarn, da det kan vaskes ved 60 grader og har en god suge-effekt, som en klud jo gerne skal have.
Bomuldsgarn er det bedste til karklude. Det er det fordi bomuld har en uovertruffen sugeevne samt at det kan vaskes ved høje temperature og dermed dræbes alle bakterier.

Vi anbefaler at du kun bruger bomuld til karklude og andre ting til hjemmet.

Bedste garn til karklude

Det bedste garn til karklude kommer meget an på hvilken type klud du gerne vil have. Rigtig mange ønske tykke klude med god sugeevne. Andre ønsker nogle lidt tyndere klude, da de er nemmere at vridde.
Der er inden facitliste. Dog anbefaler vi følgende garn til karklude

– Drops Paris
– Drops Safran

Begge garner er meget velegnede klude, da de er lidt rå i strukturen og suger derfor godt. Safran er den tynde til pind 3, hvor Paris er ti pind 5 og de tykkere klude.

Opskrifter på karklude

Den mest populære opskrift på karklude er fra vores egen gæste designer Susanne Gustafsson. Her får du 4 flotte designs af karklude i forskellige mønstre strikke i Paris.  Dem finder du ved at klikke på billedet herunder

I denne opskrift får du hele 8 lækre klude strikket i Drops Paris.
Opskriften er designet af Susanne Gustafsson, der dagligt designer
nye ting til både børn, damer  og interiør til hjemmet.

Disse karklude er de mest populære. Dels fordi de er super flotte,
dels fordi du får hele 8 klude ig 4 flotte designs og dels fordi de er billige.

Økologiske karklude

Hvis du ønsker at strikke karklude i 100% økologisk garn så har vi nogle rigtigt lækkert økologisk bomuldsgarn der er perfekt til formålet. Det er en lidt tyndere kvalitet, men kan lægges dobbelt og opnår en god tykkelse af karkluden.
Du kan også strikke eller hækle de tyndere klude med dette garn. Opskriften finder du herunder.

Her finder du nogle af de tynde karklude, som er en gratis opskrift fra Drops Design.
Vi har mange forskellige opskrifter på en masse forskellige opskrifter og dem finder du lige herunder.

Her får du 3 forskellige karklude i struktur mønster. Hvis du vil strikke andet end karklude har vi også det. Blot se lige herunder

Mange opskrifter på karklude

Uanset om du vil strikke det ene eller det andet så har vi mange forskellige opskrifter på karklude og andet interiør strik og hækling.

Se her i vores kategori under Miljørigtige Karklude.
under Tilbehør, finder du en masse andet du kan hækle eller strikke til hjemmet

Hvor meget garn skal der bruges til en karklud?

Det er som udgangspunkt svært at sige præcist hvad du skal bruge, men hvis vi bruger Paris som garn så vil du få 2 klude på 3 nøgler garn. Her vil kludene måle ca. 30x30cm når du er færdig. Ønsker du mindre klude på ca 20×20 cm vil det passe med ca. 1 nøgler garn.
Det kommer alt sammen an på din måde at strikke på. Strikker du fast vil du bruge mere garn og strikker du løst, mindre.

Author

Comments are closed.