Hæklebøger

Med vores flotte hæklebøger får du en nem og hurtig genvej til spændende projekter, som gør din hverdag fuld af oplevelser. Mange af bøgerne tager på en praktisk og informativ måde det komplicerede og svære ud af hæklekunsten. De giver en række tips, tricks og ideer til små og større projekter der trin for trin fremtryller en hel verden af modeller i vidunderlige stilarter, mønstre og farver.

Der blev ikke fundet varer for det valgte søgeord.

Det kræver ikke særlig meget at lave hæklerier; en hæklenål og et nøgle garn gør dig klar til dit eget hækleeventyr. Så spring ud i det. Det er fornøjeligt, overskueligt og sjovt. Undervejs bliver du mere fortrolig med de forskellige teknikker. Mere kompliceret er det ikke.

Forny f.eks. dit køkken eller badeværelse med de populære karklude og vaskeklude, som tilfører et personligt touch til din bolig. Der findes masser af instruktive bøger om hæklede klude af forfatterne Gitte Gade og Camilla Schmidt. De guider dig udførligt i hele processen, og deres instruktive bøger er rige på gode ideer til hækling af de skønneste klude. Med hæklede klude har du et lille overskueligt projekt til det perfekte interiør der tilfører din bolig en lækker og personlig stil.

Begge forfattere brænder for bæredygtigt design og lækre naturmaterialer i bomuld og bambus. De gør op med de syntetiske klude der indeholder mikroplastic, som forurener miljøet og ikke gavner den menneskelige organisme.  De inspirerer til at gå uden om supermarkedernes masseproducerede tekstiler, og i stedet hækle dine egne hjemmelavede klude fra hele farveskalaen.

Sys Fredens henvender sig også til dig der er nybegynder og drømmer om at blive god til at hækle og komme med på trenden som er for alle uanset alder. Hun har bl.a. udgivet klassikeren ”Hækleskole” der fører dig igennem hele processen med en informativ guidning. Opskrifterne bliver vist både på skrift og visuelt. Sys Fredens er den forfatter som sælger flest bøger opskriftsbøger herhjemme.

Vi har selvfølgelig også bøger som henvender sig til dig der allerede er med på bølgen og har opdaget kærligheden til det gamle håndværk for længst. Måske skal du bare have genopfrisket en teknik eller er interesseret i variationer af de grundlæggende masker ?

Til dig som har lyst til at lære komplicerede mønstre og teknikker findes mere avanceret litteratur om hulmønstre, påfuglehækling, oldemorsfirkanter, mønstre med flere farver, løkkehækling, tunesisk hækling og mange andre fantastiske variationer. Der er mange måder du kan forfine teknikkerne på. Prøv at hækle strukturer som ligner blomster og få en feminin stil. Spring ud i flot pynt med bånd, broderi eller applikationer.

I vores bog sortiment finder du en kapacitet som den engelske tekstildesigner Jan Eaton der er forfatter til et kæmpe udvalg af populære hæklebøger. Bøgerne indeholder omfattende guider til helt traditionelle og mere moderniserede teknikker. Jan Eaton er en legende kunstner og giver dig ideer til sjove og skøre eksperimenter.

Prøv at hækle din egen urrem med blomster i luftmasker og kædemasker. Det er helt grundlæggende masker, du kan lege med. Lav mangefarvede armbånd af fastmasker, tøjdyr eller udstyr til din hund. Måske skal minuaturehækling være din næste ide ? Lad dig inspirere af Jan Eatons hækleopskrifter og inspirerende billeder. Forfatteren viser dig sider af hækling som fornyer håndarbejdet og fortæller dig hvad håndværket kan bruges til af små finurligheder.

Du kan også finde inspiration til legetøj, dyr, legemad og sæsonhækling til højtiderne med forfatteren Maja Hansen. Hun er uddannet inden for kommunikation og som lærer og har udgivet mange spændende opskriftsbøger. Med Maja Hansens hæklebøger åbner du får et helt univers af opskrifter til dig som er nybegynder eller dig som har meget erfaring.

Med vores udvalg af hæklebøger får du anvist en vifte af dekorative og brugbare formål med hækling. Saml inspiration med de dygtigste hækledesignere og lav projekter i dine yndlingsfarver.

BABY HÆKLEBØGER

At hækle til babyen er en af de dejligste kreative sysler.  Der er næsten ikke noget bedre end en baby, man kan forkæle med sine hæklerier. Et kreativt projekt som er udført med kærlighed og tankerne på den lille – det er ultimativ livsglæde! Med vores hæklebøger til babyen giver vi dig masser af inspiration til modeller, til farvevalg og garn. Her er samlet de mest populære opskrifter til babyen- lige til at starte på.

Modellerne rammer bredt, så du har mulighed for at forny babygarderoben. Vælg blandt de sødeste farver og blødeste materialer. Klæd guldklumpen fint på, så den mindste føler sig veltilpas og glad. I Filatos udvalg af hæklebøger til de mindste finder du alt fra bukser, bluser, kjoler, veste, huer, vanter og strømper til sutsko. Fælles for alle opskrifter som findes i bøgerne er et dejlig og varieret farvevalg fra hele farveskalaen, flotte mønstre og et væld af sjove detaljer. Detaljerne er med til at gøre opskrifterne helt unikke og personlige.

Måske er du på udkig efter en sød kjole. Kjoler er noget af det yndigste, du kan give din baby på. I bogudvalget findes tips til modeller tilsat mange søde detaljer. Du kan twiste med fantasifulde abstrakte blomstermønstre, lukning med smukke perlemorsknapper eller et satinbånd i livet. Selv de mest enkle hæklerier og mest simple begynderprojekter får tilført et nyt og flottere udtryk med udsmykning. Find inspiration i perler, pailletter, hæklede blomster og sommerfugle. De søde detaljer giver farve og tekstur til maskerne. Du finder det hele i de mange inspirerende kapitler.

Tøj til de mindste skal ikke bare se godt ud. Det skal samtidig være praktisk. Det er et must med bevægelighed, så der ikke er noget som strammer og generer. Babytøj skal føles behageligt, blødt mod huden og være nemt at maskinvaske. Derfor er garnet udvalgt blandt garntyper som ikke kradser mod babyens bløde og sarte hud.

Blandt det store udvalg af hæklebøger til babyen finder du designs for hæklere på alle niveauer. Om du er nybegynder, mere øvet eller meget erfaren med hækling, kan du finde lige netop den opskrift som passer til dig. De populære og kyndige forfattere giver deres ekspertise videre til dig i overskuelige bøger, hvor vejledningen formidles grundigt og i et let sprog.

Det brede udvalg af opskrifter har priser til forskellige budgetter og der er udvalgt et fint sortiment i lækre garnkvaliteter. Du kan altid finde noget der passer til din stil og som du har lyst til at hækle. Så find kreativiteten frem og glæden ved at hækle – det bliver ikke nemmere med vores hæklebøger, hvor du i ro og mag kan fordybe dig i de flotte modeller og spændende teknikker.

Du får en overskuelig anvisning til masker og teknikker. De instruktive opskrifter er nemme at følge og materialevalget gør det til en fornøjelse at være kreativ. Bøgerne viser dig alle de mest anvendte former for masker og mønstre. Derfor udvikles dine hæklefærdigheder hurtigt og du får inspiration på alle niveauer.

Er du klar til udfordringer anbefaler vi Filatos hæklebøger til babyen. Er du til mønster med zigzag, påfuglehækling, mønstre med tekstur eller bare mere basale masker, finder du det alt sammen i vores bog- samling som ledsages af inspirerende fotos. Kom i gang på en inspirerende måde og afprøv dine nye færdigheder med babyhækling.

HÆKLEDE DYR – OG LEGETØJSBØGER

En vigtig del af dit barns trivsel er, at det udvikler sig gennem leg der er stimulerende og udfordrende. Det må også gerne være sjovt og fantasifuldt samtidig med, at barnet lærer, forstår verden og bliver nysgerrig på sine omgivelser. Det vil helt sikkert skabe glæde og begejstring hos børnene med dejlige farveglade dyr og legetøj. Intet er mere berigende end legetøj i naturlige garnmaterialer der også sikrer dig den bedste kvalitet.

Er der noget børn har, så er det fantasi. Med håndlavet legetøj stimulerer du yderligere barnets univers. Strikket legetøj er oftest udført i rene naturmaterialer af varmende blød uld og dejlig kølende bomuld. Skab et flot alternativ til masseproduceret plasticlegetøj; drøm dig væk i bløde former og flotte mættede farver uden skadelige indholdsstoffer og kemi.

Opskrifterne har fokus på funktion, form og farver. De er enkle og består af mange forskellige dele. Først af alt kan legetøjet bruges til glæde og leg, men der er også tænkt på designet. Derfor kan du sagtens have det håndlavede legetøj liggende fremme – også uden for børneværelset.

Ideen bag opskrifterne er både det sjove grafiske design og, at legetøjet skal tilføre en anden dimension til barnets leg. Der er med de mange dejlige farver på garnet noget for sanserne og for fantasien. Børn skal allerede fra en tidlig alder stimuleres gennem leg. De skal have styrket deres finmotorik ved at gribe efter ting med fingrene.

Vores legetøjsmodeller er bløde og behagelige at røre ved, idet de udføres i rene naturmaterialer. Garnet er valgt ud i glade farver så der er noget at kigge på. Samtidig opnår du med strik og hækling en struktur, der gør det nemt at holde fast om legetøjet og barnet kan vende og dreje det.

Få inspiration med vores håndarbejdsbøger med opskrifter på kulørte, sjove og fantasifulde dyr, legemad, suttesnore og meget mere. Lav festlige cupcakes med glasur og et bær på toppen, skønne indbydende lagkager i mange lag med lys i og prøv kræfter med en samling af savannens dyr, dyr fra bondegården eller skoven. Måske har dit barn et yndlingsdyr som det er særlig knyttet til. Det kan være en elefant med snabel og store blafrende øre, en klog ugle, en lille hund eller et krøllet får lige til at kramme.

Bøgerne indeholder grundlæggende masker og avancerede teknikker med stor variation i sværhedsgrad. Der er udfordringer på alle niveauer til store og små hurtige projekter. Du bliver desuden introduceret til udstyr og materialer, til hvordan du skal læse en opskrift og hvordan du monterer på den pæneste måde.

Teksterne er ledsaget af flotte inspirerende fotos, hvor du kan se modeller og designs med forslag til farvevalg, materialevalg og demonstration af teknikker.  Her er alt lige fra enkle striber til mønstre som giver struktur.

Glæd barnet med håndlavet kvalitetslegetøj som det vil elske. Gør barnet tryg med dejlige sovedyr og giv udfordring til sanserne med bløde garner i naturmaterialer i bløde pastelfarver, kulørte pangfarver eller afdæmpede jordfarver. Du kan også vælge barnets foretrukne farve; det bliver helt sikkert en succes.

Find ideerne med vores udvalg af bøger om håndlavede dyr og legetøj. Få styr på teknikkerne og skab smukke og farverige projekter.