Strikkebøger

Forfølg din drøm og skift smartphonen ud med strikkepinde og garnnøgler. Strik åbner for en eventyrlig kreativ verden i et væld af stilarter, som du kan udtrykke ved at eksperimentere med forskellige modeller der kan varieres på utallige måder.

Der blev ikke fundet varer for det valgte søgeord.

Strik kan dateres helt tilbage til Spanien omkring 1275. I flere kongegrave fra den tid er der gjort fine fund i kostbare materialer i silke og guldtråd som er udsmykket med figurer af fugle og geometriske former i mange flotte farver. Senere hen i middelalderen har man også fundet strik i silke og guldtråd som var en del af højtstående religiøse personers klædedragt.

Strikning fik et comeback i 80erne, og populariteten er vokset lige siden. Masker er blevet hotte og en af de helt store tendenser i tiden. En trend for kvinder i alle aldre-  de unge er hoppet med på bølgen. Mange mænd finder også glæde ved at strikke, være kreative og skabe. Strikning binder mennesker sammen på tværs af forskelligheder, og der gror værdifulde fællesskaber frem omkring håndarbejdet.

Ønsker du introduktion til grundbegreber, hvordan du slår op og strikker ret – og vrangmasker, så har vi bøgerne til dig skrevet at anerkendte forfattere med mange års erfaring i emnet. Vil du prøve klassiske teknikker og spændende avancerede mønstre finder du det hele i vores bogudvalg. Udvalget rammer rigtig bredt og der er noget for alle uanset niveau.

Bøgerne går gradvis frem og instruerer dig trin for trin i alt fra små overskuelige projekter til komplicerede eksperimenter med garn og pinde. Du får samtidig introduktion til alt om strikketilbehør og vejledning i valg af alle de fantastiske garner til opskrifterne.

Vælg ud blandt lækre naturprodukter som bomuld, bambus og uld. Det er de mere klassiske garner som kan kombineres med metalliske glimmergarner, langhåret pelsgarn, multifarvet chenillegarn, tweedgarn, frynsegarn eller bouclé. Undervejs får du gode råd til den rigtige montering, ideer til opskrifter på tøj, tasker, legetøj og dyr, puder og andet interiør til boligen samt tips til den helt rigtige finish med blomsterpynt, broderi, effekter med perler, pailletter og meget mere.

Strikkeglæde er skaberglæde – det er alle vores forfattere enige om i udvalget af strikkebøger som er skrevet til dig, der gerne vil blive bedre til at strikke. Og til dig der ønsker inspiration til nye opskrifter med gode råd, så du strikker rigtig første gang med nemme og overskuelige instruktioner.

Bøgerne er også til dig som i forvejen er øvet og dygtig inden for strikningens kunst, men søger udfordringer i avancerede teknikker, vidunderlige strukturer og mønstre. Mønstre med inspiration fra naturen, fra andre landes kulturer og traditioner fra f.eks. Island. Det er en skøn variation over temaer som snefnug, iskrystaller og stjerner. Traditionel nordisk strik i skøn naturgarn.

Prøv sjove ideer af med den engelske strikkedesigner Carol Meldrum som har studeret tekstildesign på Jordanstone College of Art i Skotland. Her var hendes speciale strikning og hun har efterfølgende udgivet et hav af inspirerende strikkebøger. Meldrum har erfaring som designkonsulent og freelancedesigner for det anerkendte Rowan Yarns. Har du lyst til at strikke din kæreste eller mand ? Meldrum giver et bud på hvordan du gør det, uanset om han er postbud, kok, skorstensfejer, præst eller læge. Det er anderledes strik med et strejf af humor.

Er du til flora – og faunatemaer med masser af sommerfugle, insekter og fugle skal du prøve strikdesigneren Lesley Stenfields fantasifulde projekter med op mod 100 af variationer af temaerne. Hun rammer alle niveauer inden for strikning og nogle er ganske små projekter som er lette og hurtige at udføre. Lesley der også kommer fra England, har mange års erfaring bag sig og har været redaktør på førende blade som ”Woman” og Family Circlemagazines. Hendes strikkeopskrifter er et univers af former og fantastiske farvesammensætninger. Er du på udkig på opskrifter lidt ud over det sædvanlig, anbefaler vi dig bøger af Lesley.

Vender vi blikket mod Danmark, er Sys Fredens en af vores førende og mest populære strikdesignere. Hun fandt inspiration i Paris i 70erne og åbnede sin egen garnforretning, Garngalleriet, i Grønnegade i København. Det helt store scoop var at Sys Fredens selv indfarvede sit garn og kunne levere alle de nyeste modefarver til kunderne. Det var rigtig populært og førte åbningen af endnu en garnforretning med sig i Sct. Pederstræde i indre by. Siden er det blevet til erfaring med endnu flere firmaer, garnforretninger og en uddannelse som grafisk designer.

Sys Fredens koncentrerer sig nu udelukkende om at skrive strikke- og hæklebøger og med at lave workshops, at undervise og holde foredrag.

Hun er en kapacitet inden for strikning og tager dig ved hånden i sine mange udgivelser med sin passion for strik. Få ideer med Sys Fredens til strik i alle former. Strik muffedisser og pulsvarmere, strømper og sokker, mønsterstrik og sjov hundestrik. Måske har du lyst til at læse forfatterens bog ”Strikkeskole ” som er uundværlig til dig der gerne vil lære mere, blive dygtigere og have udfordringer.

BABY – BABYSTRIKKEBØGER

Strik moderne masker til de mindste og lad dig friste af de mange opskrifter på babystrik. Med vores babystrikkebøger kan du til enhver tid skabe fornyelse med former, design og farver. Det kan være en fryd at strikke tøj og tilbehør som kan bruges på alle tidspunkter af året til mange formål. Vores flotte strikkebøger giver dig mulighed for at eksperimentere med forskellige former, farver og teknikker. Du får anvisninger på nye strukturer og kan afprøve søde og sjove udtryk.

Vi har de helt rigtige bøger til dig, hvis du har lyst til at lære at strikke det sødeste babytøj. Strikketeknikkerne er grundlæggende for dig som er ny med pinde og garn, men opskrifterne er indbydende og supermoderne. De fantastiske farver på garn, som findes i hele farveskalaen i bløde kvalitetsmaterialer giver frit valg i alle farvekombinationer. Kast dig ud i dine foretrukne farver, arbejd med samme nuance eller en hel farveskala.

Til dig med mere erfaring har vi bøger som udfordrer med avancerede strikketeknikker og eksempler på fine håndlavede detaljer og dekoration. Få inspiration til eksperimenter med garn og pinde, hvis du er en øvet strikker. Lav pynt af perler, blomster og blade eller broderi med babyens navn. Strik sjove figurer på babytrøjen eller smukke tredimensionelle strukturer.

Strikkelitteratur til babyen er populært hos strikkere på alle niveauer og hitter både hos nybegynderen og hos den erfarne strikker. Glæden ved at håndlavet produkt til babyen er det hele værd – intet er skønnere og fuld af mere livskvalitet.

Er der noget dejligere end en baby, som man kan forkæle med et strikkeprojekt, der er udført med kærlighed og tankerne på den lille. Måske er den på vej og ikke engang kommet endnu – det er ingen hindring for at begynde på det væld af muligheder for tøj til din baby i praktisk og moderne strik.

Med babystrik kan du ikke alene pifte babygarderoben op og gøre lidt ekstra ud af påklædningen, du har også altid en sød gave ved hånden. Lav den perfekte dåbsgave og pak den fantasifuldt og kreativt ind. Din familie og venner bliver med garant glade for at du tænker på dem.

Vælg blandt de mange søde og fine designs af bukser, bluser, kjoler, veste, huer, vanter, strømper og hjemmesko for at nævne nogle af de projekter, du kan få inspiration til i vores udvalg af bøger.

Alle modeller er i opskrifter med dejlige farver, flotte mønstre og tilsat sjove og personlige detaljer. Tøjet er samtidig meget praktisk og der er tænkt på at der skal være bevægelighed, det skal være behageligt at have på uden at kradse på huden og nemt at maskinvaske.

Find inspiration til små hurtige startprojekter som er det perfekte sted at begynde eller få genopfrisket dine færdigheder. Undgå fejlkøb af garn og strikketilbehør med praktiske råd og tips. Få mere viden så du kan vælge de helt rigtige materialer til dine projekter. Vi håber du får fornøjelse af vores bøger om babystrik, uanset om du skal starte fra bunden med at strikke eller søger nye og større udfordringer med din strikning.

Nyd de flotte farvefotos af lækkert håndlavet babytøj i det bedste strikkegarn. Find søde opskrifter i et utal af farver til de små og få fornyet viden om striketilbehør, garnmaterialer og strikketeknikker.

BØRNE STRIKKEBØGER

For mange som interesserer sig for strik, er børnestrik noget af det mest værdifulde og lystbetonede inden for strikning. Det bringer farver, former og design ind i børnegarderoben, er dejligt at se på og tilfører barnets påklædning personlighed.

En anden grund til at være kreativ med børnestrik er den beroligende og afstressende virkning. Det er som en slags terapi i en fortravlet hverdag at have tankerne på børn, børnebørn eller oldebørn.  Vejen til det færdige resultat er mindst lige så vigtig som det endelige produkt. Opdag glæden ved at vælge garn blandt lækre garnkvaliteter i forskellige materialer og farver. Gå på opdagelse i blød alpaka, skinnende bomuld eller spændende effektgarner.

Med skønne farver og naturmaterialer kan du skabe luksuriøst og unikt børnetøj. Gør lidt ekstra ud af det og hav en sød gave ved hånden; der er bare noget lækkert over håndlavet børnestrik. Skab din strik i festlige kulørte farver, lyse pasteller eller jordnære toner i naturens vidunderlige bløde nuancer. Lav stilmiks som skaber aftryk og giver mulighed for at sætte dit eget unikke præg.

Uanset hvorfor du finder glæde ved at strikke til børn er det rart at få besvaret nogle spørgsmål: hvordan kommer jeg godt i gang? Hvor finder jeg inspiration til modeller og design? Ideer til mønstre, strukturer og teknikker? Hvilke typer garn skal jeg vælge? Hvad er mest velegnet til børnestrik som kræver hyppig vask ? Skal det kunne gå i maskinen fremfor at vaskes i hånden? Findes der ideer til fantasifulde detaljer med variation i materialer og dekoration ? Hvordan strikker jeg barnets navn ind som motiv?

Alle dine spørgsmål bliver besvaret i vores håndbøger om børnestrik, hvor du får oplysninger og instruktion om stort set alle områder inden for emnet. Store flotte fotos og inspirerende tekster fortæller dig om lette og avancerede teknikker trin for trin, om opslagning, om strikketip, strikkepinde og redskaber, valg af garn samt ideer til opskrifter som fortæller om strikkefasthed og størrelser på dine strikkepinde.

Vores bøger er ideelle, når du vil have nye færdigheder eller blot er interesseret i at lære at strikke helt fra bunden. Vi har beskrivelser af alt fra lette begynder – og startprojekter til strik som kræver mere øvelse og udfordrer dig på mønstre og teknikker. Både begynderprojekter i grundlæggende strikketeknikker og den avancerede strikning vil helt sikkert vække glæde i børnegarderoben. Det handler om farver, form og glæde ved at strikke. Om materialevalg, komfort og bevægelighed.

Bøgerne henvender sig til strikkere på alle niveauer og kræver din koncentration og tid. Du får en fantastisk mulighed for at fylde lidt teori på dine kundskaber og hurtig kunne afprøve dem i praksis. Bøgerne er gennemillustrerede og guider dig gennem klassisk, fantasifuld og sød børnestrik. Du får inspiration til bluser, bukser, kjoler, huer, halstørklæder, vanter og meget mere. Lad dig overvælde af et luksuslayout og fængende tekster der tager dig ved hånden og giver udfordring nye færdigheder.

Læs bøgerne på strandturen, på terassen, fordyb dig i børnestrik i sofaen eller på dit arbejdsværelse. Vi håber du får glæde af vores bøger om børnestrik på en hyggelig, spændende og lærerig måde.