Puna fra Drops er et 100% Alpaca garn. Puna er både blødt og let, hvilket gør garnet særligt anvendeligt til alle typer projekter, som en bluse, poncho, cardigan eller et lækkert tæppe. Garnet er dejligt blødt kan kradser ikke. Det er perfekt at bruge direkte på kroppen.

Drops Puna Garn Natural 01 Natur
Søger du en Alpaca uld af en neutral naturfarve kan Drops Puna Garn Natural 01 Natur være den du søger. Her får du en lys og naturlig råhvid nuance, som kan bruges året rundt. Fordelen ved en naturfarve er, at den kan kombineres med stort set alle farver
Pris fra 29,00
Drops Puna Garn Natural Mix 03 Brun
Drops Puna Garn Natural Mix 03 Brun er en mørk og behagelig naturfarve, som kan kombineres med en bred vifte af farver. Den brune nuance er mørk og kan derfor med fordel bruges i efterårs- og vinterkollektioner med andre mørke nuancer. Man opnår en forde
Pris fra 26,00
Drops Puna Garn Natural Mix 04 Gråbrun
Drops Puna Garn Natural Mix 04 Gråbrun er en lys og naturlig garn, som er spundet sammen af brune og grå tråde. Dette giver en neutral og lys nuance af gråbrun, som kan kombineres med stort set hele farvekortet. Drops Puna Garn Natural Mix 04 Gråbrun ka
Pris fra 26,00
Drops Puna Garn Natural Mix 05 Mørkegrå
Søger du en neutral og mørk nuance er Drops Puna Garn Natural Mix 05 Mørkegrå et oplagt valg. Den mørkegrå nuance kan bruges i mørke efterårs- og vinterkollektioner med andre mørke nuancer. Man kan med fordel kombinere Drops Puna Garn Natural Mix 05 Mørk
Pris fra 26,00
Drops Puna Garn Natural Mix 06 Grå
Drops Puna Garn Natural Mix 06 Grå er en neutral og naturlig nuance af grå. Farven kan ikke betegnes som mørk eller lys, men nuancen ligger lige midt imellem. Man kan derfor bruge Drops Puna Garn Natural Mix 06 Grå i tøjkollektioner året rundt. Ønsker m
Pris fra 26,00
Drops Puna Garn Natural Mix 07 Lysegrå
Drops Puna Garn Natural Mix 07 Lysegrå er en lys og behagelig nuance af grå. Farven er ofte set i tøjkollektioner i de lyse forårs- og sommermåneder, hvor den ofte er kombineret med andre lyse farver. Ønsker man at kombinere med andre nuancer kan man væl
Pris fra 26,00
Drops Puna Garn Natural Mix 08 Sort
Søger du en mørk og neutral farve er Drops Puna Garn Natural Mix 08 Sort et bud. Farven er mørk og lidt meleret, da der er lidt lyse fibre imellem de sorte tråde. I det hele taget har Drops Puna Garn Natural Mix 08 Sort en meget fin sort nuance. Farven k
Pris fra 26,00
Drops Puna Garn Natural Mix 17 Nougat
Drops Puna Garn Natural Mix 17 Nougat
Pris fra 26,00

Garnet er spundet på 4 tråde af superfin Alpaca uld.

Puna kommer i 8 lækre jordnære og naturlige farver. De smukke nuancer er blandt de mest anvendte til tøj og tæpper. Hvad Puna mangler i den farverige skala, har det i kvalitet, blødhed og anvendelighed.

Drops Puna passer i Garngruppe B, og her findes et hav af opskrifter på garnstudio.com, ligesom du kan skifte vores andre garner ud med Puna og prøve at strikke et af vores strikkekits.

Fibrene er ubehandlede. Det vil sige at der IKKE er brugt kemikalier, hvilket gør at garnet beholder sine naturlige egenskaber og formstabilitet, samtidig med at det er godt for miljøet.

Puna er i øvrigt Oeko-Tex® certificate med certifikat nummer 12.HPE.10688. Garnet kommer fra Peru.

Med Drops Puna får du et garn du kan bruge til at strikke eller hækle de smukkeste, varme, bløde og lette modeller af.

Egenskaber for Drops Puna
• Materiale: Alpakauld
• Strikkefasthed: 10 x 10 cm = 21 m x 28 p
• Anbefalet pindestørrelse: 4 mm
• Indhold pr. nøgle: 50 g – ca. 110 m
• Vaskeanvisning: Håndvask ved maksimum 30° C – skal liggetørre

Faktisk er garnet så blødt at du kan bruge det direkte på den bare hud uden gener, da garnet ikke kløer eller stikker.
Garnet er perfekt at strikke eksempelvis huer, vanter og halstørklæder eller halsedisser af til både ham og hende, men det kan også sagtens bruges til at hækle et feminint sjal eller en smuk nederdel af. Og naturligvis også bluser, trøjer og veste.
Drops Puna er også særdeles velegnet til at lave filtede modeller af. Det er ikke lige så nemt som med alpakafibre som med andre uldtyper, men det kan lade sig gøre endda med særdeles flot resultat.

Et garn til unikke modeller

Du kan gøre dine strikkede og hæklede modeller helt unikke ved at benytte dig af struktur- eller hulmønster eller ved at kombinere farver.
Hvis du kombinerer med andre typer garn kan du skabe hel specielle effekter i dit håndarbejde. Drops Puna er i garngruppe B – svarende til 20 – 22 masker. Derfor kan du også bruge opskrifter som er beregnet for Drops Karisma og Drops Merino Extra Fine.

Garn med naturlige egenskaber

Drops Puna er spundet med 4 tråde. Alle fibre er ubehandlede og altså ikke behandlet med kemikalier af nogen art. De er kun vasket. Det betyder at garnets naturlige og gode formstabilitet og smukke tekstur bibeholdes.
Alpakauld er uld som kommer fra alpakaen, et pattedyr der er i familie med kameler og lamaer. Den er mindre end lamaen og bliver ikke avlet som pakdyr, men netop for dens uld. Ulden har samme struktur som fåreuld, men blødere og varmere og så er den ikke allergifremkaldende. Den er tilligemed slidstærk.
Endvidere fås garnet kun i naturlige farver i lyse, grå, brune og sorte nuancer. Bemærk at den farve garnet har i virkeligheden kan variere fra den farve garnet har på din skærm. Det kan vi desværre ikke gardere os imod da skærme viser farver forskelligt. Nogle farver kan således se mørkere ud og andre kan se mere mættede ud på nogle skærme, men ikke på andre.

Besøg vores butik

Vil du se garnet i virkeligheden er du velkommen til at besøge vores fysiske butik i Præstø på Sydsjælland. Du kan se åbningstider under Om Filato.
Du er naturligvis også altid velkommen til at kontakte vores kundeservice i dennes åbningstid. Se kontaktinformationer og åbningstider her øverst på siden.

Drops Puna er et bæredygtigt og billigt garn

Det super smukke og alsidige Drops Puna er fremstillet i Peru. Det er Oeko-Tex® certificeret, hvilket sikrer at du få et garn der ikke udgør en helbredsrisiko. Oeko-Tex® er et globalt test- og certificeringssystem for alle materialer der er brugt i produktionen af garnet. Alligevel ligger prisen på Drops Puna i den lave ende af skalaen.

Se meget mere om alle Drops kvaliteterne her

Author

Comments are closed.