Hørgarn

Hørgarn er et specielt garn med en anderledes struktur. Hørgarn er en blandingsvare og oftest blandet med uld for at give garnet de bedste egenskaber i stabilitet og struktur. Hør er en eksklusiv vare og har altid været set som værende luksuriøst. Hør er desuden en gammel kulturplante som blev dyrket allerede i jernalderen.

Den er en vegetabilsk naturfiber som i eksklusivitet modsvarer den animalske silkefiber. Til fremstillingen af hørgarn bruges stænglerne fra hørplantens barklag. Den dyrkes blandt andet herhjemme i vores tempererede klima som giver gode vækstbetingelser. En del hør importeres også fra de baltiske lande samt fra Irland. Forarbejdningsprocessen af hør er en kompliceret affære der både er arbejdskrævende og tidskrævende, men det er det hele værd. Garnet er slidstærkt og tåler maskinvask. Det kan vaskes på 30 til 40 grader på en finvask eller almindelig vask.

Man opnår et flot look ved at kombinere viskose og bomuld med hør. Med en kombination af de tre fibre fås en fin tekstur og en øget holdbarhed. Bomulden giver en bedre fasthed og viskose tilfører blødhed. Viskose har mange gode egenskaber og ligner meget bomulden, da den er behagelig mod kroppen, er et smidigt materiale og virker svedabsorberende ved at optage fugt fra huden. Det er en glat syntetisk fiber som er hurtigtørrende og praktisk smudsafvisende, idet smuds ikke kan trænge ind i fibrene.  Garn i ren hør har tendens til at virke lidt groft, hvis du anvender det til beklædning. Derfor findes den bedste kvalitet i et blandingsprodukt, hvor alle de gode egenskaber er samlet.

Der er stor interesse for hørprodukter, da det er behageligt at gå i, har et luksuriøst præg og er anvendeligt til mange former for strik. Udover strik kan garnet fint benyttes til vævning, hækling og knipling. Garnets alsidighed gør det eftertragtet på grund af dets mange anvendelsesmuligheder, og du kan med hørgarn tilføre dine kreationer et helt personligt præg. Skab dine egne traditioner og mix farver og mønstre på en kreativ måde eller stik i stilfuld ensfarvet.

HØRGARN TIL STRIK

Hørgarn er velegnet til strik, da det har den perfekte tekstur og en utrolig blødhed som gør det meget behageligt at have på kroppen. Det virker samtidigt kølende i varmen og er et godt valg til sommerstrik. Til sommerstrik kan du lave toppe i hørgarn som ser stilfuldt ud og er en let form for beklædning. Hør er perfekt til lune dage, det svaler og findes i løse lette designs, du nemt kan strikke. Hørgarn giver et eksklusivt præg til dit strik og er lidt ud over det sædvanlige. Du kan selvfølgelig vælge bredt fra vores øvrige farvesortiment.

HØRGARN TIL KARKLUDE

Da hørgarn er utrolig slidstærkt egner det sig perfekt til at strikke karklude af og andre former for boligtekstiler og interiør. Du kan strikke dine egne håndklæder, vaskeklude eller tæpper i hør og sætte dit personlige præg i dit hjem. Tæpperne kan du bruge f.eks. til strandturen, på terrassen eller i sommerhuset. Den faste struktur gør at tekstilerne ikke kommer ud af facon men holder pasformen.

Garnet har en god sugeevne, og er et godt alternativ til klude af syntetiske fibre der ofte indeholder mikroplastic. Med de små strikkeprojekter som karklude kan du hurtigt se et resultat af dit arbejde. Det er er godt sted at starte, hvis du er nybegynder inden for strikning. Med et karkludeprojekt kan der eksperimenteres med struktur, farver og mønstre eller forskellige stribekombinationer. Det er blevet en populær trend med hjemmestrikkede farveglade karklude, og du har en nem og sød værtindegave lige ved hånden.

BILLIGT HØRGARN

Vi forhandler billigt hørgarn fra kendte brands, uden at der er gået på kompromis med kvaliteten. Du har hos os mulighed for at købe garn til overkommelige priser og dermed lave nogle større strikkeprojekter. Vi har mange ideer til, hvad du kan strikke og kan nemt finde nogle inspirerende opskrifter til dig.

HØR BOMULDSGARN

Et mix af hørgarn og bomuldsgarn er en super blanding og har de bedste egenskaber fra begge de vegetabilske naturfibre. Det er et af de mest populære mix af garner og hør/bomuldsblandingen får et blankt glansfuldt look. Holdbarhed, slidstyrke og blødhed kendetegner garnet, når de to materialer blandes.

BILLIGT HØRGARN PÅ TILBUD

Filato har et fint udvalg i hørgarner i hele farveskalaen, hvor du kan boltre dig i mange smukke nuancer. Vælg f.eks. hvidt som altid ser smukt ud og har noget særlig elegant over sig til sommerstrik. Hos os kan du altid få et godt tilbud til dit næste projekt.