Merinogarn

Merinogarn er yderst lækkert at strikke i og 100% Merino uld er også kløfrit og derfor perfekt til babystrik. Det er yderst mildt mod huden og er meget let.
Merino ulden har samme egenskaber som andet uld, nemlig at de svaler i varme og varme når det er koldt. Denne egenskab er det der gør det så velegnet som helårs og baby strik.

MERINO ULDGARN

Kvaliteten af merinouldgarn er helt udsøgt og ekstraordinær blød og tynd sammenlignet med den almindelige fåreuld. Gennemsnitligt har merinould en fibertykkelse der ligger mellem 17 – 23 micron. Det svarer til o,ooo1 mm. Garnet er utrolig populært og har mange anvendelsesmuligheder til dine håndarbejdsprojekter. Det naturlige og lækre garn kan benyttes til både at strikke og hækle i. Du opnår også rigtig fine resultater i merinouldgarn til dine filtearbejder.

Det helt unikke ved merinouldgarn, som gør det interessant for dig som holder af at arbejde med håndarbejde, er blødheden. Det føles behageligt og silkeblødt at røre ved. Den naturlige uldfiber kan anbefales til mennesker med allergi, hudproblemer og sensitiv hud.

De får som leverer den lækre fantastiske uld kaldes merinofår og er en helt speciel fårerace, der udelukkende opdrættes for sin fine uld. Fåreracen stammer oprindeligt fra Spanien og dens historie går helt tilbage til middelalderen, hvor man også havde blik for ulden til fremstilling af datidens beklædning. Racen bliver spredt i 1700- tallet til andre verdensdele end Europa. Særligt Australien er i dag en meget stor leverandør af merinould som eksporteres til spinderier i hele verden. Der er rigtig stor efterspørgsel efter merinoulden. Garnet har helt enestående beholdt sin popularitet både i Danmark og mange andre lande siden anvendelsen tog sin begyndelse i middelalderen.

Der findes en anden fårerace som også leverer en meget fin og tynd uld. Det er det franske Rambouilletfår som kaldes for Fransk Merino. Det har sin oprindelse fra det spanske merinofår og har næsten identisk genetisk materiale med sine spanske artsfæller. Det var i øvrigt Ludvig den XVI der startede opdrættet af Rambouillefåret.

Vi er vilde med Merinoulden i de nordiske lande, hvor der er tradition for lange og kolde vintre med lave temperaturer. Ulden holder kroppen dejlig varm på de kølige dage, hvor du har brug for at holde på kropsvarmen. Desuden har garnet termiske egenskaber, hvilket betyder at ulden ikke alene holder dig varm, men at den også er i stand til at have en kølende effekt på de varme sommerdage. Den temperaturregulerende virkning stammer fra garnets isolerende evner. Det bevirker at garnet er utrolig alsidigt og kan anvendes på alle årstider til mange kreative formål.

BILLIGT MERINOGARN

Hos Filato har vi billigt Merinogarn til dig – det behøver ikke koste en formue at være kvalitetsbevidst. Vores garn er som altid af en høj kvalitet til gode priser der kommer dig til gode som elsker håndarbejde. Vi forhandler fra de førende producenter og kan tilbyde dig merinogarn fra flere af de største brands på markedet. Prøv garnet med de mange attraktive egenskaber der er lidt ud over det sædvanlige.

DROPS BABY MERINOGARN PÅ TILBUD

DROPS BABY MERINO – garn får du på tilbud fra FILATO til vilde fordelagtige priser.  Garnet fra DROPS er det bedste valg når der skal strikkes undertøj eller tøj til de mindste. Det bæres direkte på barnets sarte hud og derfor kan du med fordel benytte den populære merinould til dine projekter.

Merinould er ikke blot temperaturregulerende. Garnet beskytter også mod lugt og kan desuden suge store mængder af væske til sig. Udnyt fordelene ved Merino, når du strikker til babyen. Den fine fiber er perfekt til børnetøj. Den er naturlig, ekstra blød og lækker.

MERINO ULDGARN OG MERINO EKSTRA FINE TILBUD

Er du på udgik efter lækkert uldgarn som har en naturlig fiber og som noget helt enestående også er åndbar ?! Foretrækker du at lave dit håndarbejde i kvalitetsmaterialer ? Og er strik til de mindste på ønskelisten til din næste kreative ide? Kan du svare ja til disse spørgsmål, anbefaler vi dig vores Merino uldgarn og Merino ekstra fine som er velegnet til baby og børnetøj.

Voksne har selvfølgelig også stor fordel og glæde af det bløde behagelige materiale. Ulden er et meget funktionelt materiale der er yderst velegnet til beklædning til fritidsaktiviteter. Den kan anbefales til sokker og anden beklædning til jagt, fiskeri, vandreture og færden i naturen. Strik i merinoulduld holder som nævnt på kropsvarmen og holder dig tør omkring fødderne og på resten af kroppen.

Kig på vores skønne tilbud på Merino uldgarn og Merino ekstra fine og lav strik eller hækling i efterspurgt og populært garn af silkeblød kvalitet.

TYK MERINO ULDGARN

Vi anbefaler vores ekstra tykke Merinogarn til dig. Det er perfekt til den lange skandinaviske vinter. Strik lækre sweatre og trøjer til dig selv eller dem du holder af. Garnet er dog, selv om det holder dig godt varm, en helårsgarn pga. de nævnte termiske egenskaber. Derfor er tyk merino uldgarn stadig alsidigt og egner sig til mange forskellige projekter der kan anvendes hele året rundt.