Hjertegarn Merino Cotton – Den skønneste blanding af merinould og bomuld, der sammen skaber et blødt og lækkert helårsgarn, der kan bruges til alt. Om du skal strikke til dig selv eller baby, er merino cotton en sikker vinder hele året.

Er du ikke vild med følelsen af ren uld på kroppen eller synes du simpelthen det bliver for varmt, så er merino cotton et rigtig godt alternativ til dig. Du får nemlig uldens dejlige egenskaber samtidig med bomuldens blødhed og kølighed.

Der blev ikke fundet varer for det valgte søgeord.

Information om garnet

  • Materiale: 50% Uld, 50% Bomuld
  • Garngruppe: B (20 – 22 masker)
  • Anbefalede pinde: 3,5 – 4 mm
  • Vægt / længde: 50 gram = 120 meter
  • Strikkefasthed: 10 cm = 22m
  • Andet: Uldvask 30°C / Brug aldrig skyllemiddel / Tørres fladt

I varme og kulde

Foruden i år, er Danmark ikke kendt for de lange, varme somre. Derfor er strik en helårsbeklædning herhjemme. Men der er nogen, der simpelthen finder ren uld for varm i sommeren, derfor er merino cotton et rigtig godt alternativ.

Den lune og tunge kvalitet er skøn at strikke i og skal du strikke med snoninger eller fletninger kommer de til at stå utroligt flot frem på den glatte overflade.

Garnet er det man kalder et helårsgarn, fordi det har både kvaliteterne fra uld og bomuld. Det gør det egnet til både de kolde måneder, hvor ulden holder på varmen og de varme måneder, hvor skulderne kan blive lidt kølige men ren uld er for varmt.

Fra begyndelsen

Fordi garnet er et helårsgarn, er det ekstra praktisk, at det kommer i den mest brugte garngruppe, nemlig B. Har du ingen ide om, hvad det betyder, så er det en betegnelse for strikkefastheden og tykkelsen på garnet.

  • A er de helt tynde garner, der strikker på små pinde i størrelse 2,5 – 3,5
  • B er lidt tykkere og skal som regel strikkes på pinde 3,5 – 4,5
  • C er et tykt garn og strikkes på pinde 4,5 – 5,5
  • D og E er de mest vamsede garner og strikkes derfor på pinde fra 6 – 9

Pindestørrelsen er dog altid vejledende og det vigtigste du kan gå ud fra, er strikkefastheden.

Når du begynder på et nyt projekt, er det altid en god ide at lave en strikkeprøve, så du kan se, om din strikkefasthed passer til den i opskriften. Gør den ikke det, kan du justere op eller ned i pindestørrelse, indtil du opnår den ønskede fasthed.

Hvorfor er det vigtigt? Det er det ganske simpelt af den grund, at hvis ikke du finder den rigtige strikkefasthed, så kommer målene på dit strikketøj heller ikke til at passe i den sidste ende.

Generelt er garngrupperne A og B de mest brugte og for begyndere er det mere sikkert at starte med de lidt tykkere pinde, så det er lettere at styre og gå lidt hurtigere.

Med Merino Cotton har du heller ikke en udløbsdato, hvor du ikke længere kan bruge det du strikker på før næste år, så det er et rigtig godt udgangspunkt for dit første større projekt.

Se alle kvaliteterne fra Hjertegarn her

Author

Comments are closed.