Det magiske sand har virkelig taget verden med storm, og både YouTube og Instagram flyder over med underligt tilfredsstillende videoer af folk, der former, leger med og udskærer denne form for sand i diverse former.

Det er hverken sand, modellervoks, eller andet du før har set eller mærket. Det er noget i en klasse helt for sig selv – og du vil med garanti elske det ligeså meget som dine børn.

Det er svært at forklare, hvad det præcis er, der gør det magiske sand så skønt at røre ved, men det vil med sikkerhed vække stor begejstring blandt store og små.

Sandforme, str. 3,5-9,5 cm, 36stk.
Sortiment af plastforme til støbning med sand Pk. med 36 forskellige design
Pris fra 81,00
Sandy Clay® magisk sand, natur, 1kg
Blødt, giftfrit og 'levende' legesand, der ikke tørrer ud og kan genbruges igen og igen. Kan støbes, formes og modelleres
Pris fra 81,00
Sandy Clay® magisk sand, natur, seaworld, 1sæt
Blødt, giftfrit og 'levende' legesand, der ikke tørrer ud og kan genbruges igen og igen. Kan støbes, formes og modelleres Pk. med 10 ass. forme, papkulisse med stemningsbillede og 600 g Sandy Clay®
Pris fra 105,00
Sandy Clay®, H: 12 cm, str. 40x60 cm, 6 kg/ 1 pk.
Blødt, giftfrit og 'levende' legesand, der ikke tørrer ud og kan genbruges igen og igen. Kan støbes, formes og modelleres Indhold: 6 kg Sandy Clay® og 10 forskellige plastforme. Leveres i praktisk opbevaringskasse med låg
Pris fra 971,00
Sandy Clay®, ridderborg, 1 sæt
Blødt, giftfrit og 'levende' legesand, der ikke tørrer ud og kan genbruges igen og igen. Kan støbes, formes og modelleres Pk. med 4 ass. forme, flag, papfigurer, papkulisse med stemningsbillede og 1500 g Sandy Clay®
Pris fra 308,00

Hvad er magisk sand?

Kært barn har mange navne – og det har magisk sand også. Du finder det blandt andet under betegnelser som:

  • Kinetisk sand
  • Terapisand
  • Legesand
  • Modellersand
  • Play sand.

Og alle sammen dækker de over det samme produkt. Det bløde, formbare og ikke klistrende sand. I princippet har det lidt de samme egenskaber som vådt sand, men uden alle ulemperne. Du kan forme det i det uendelige, uden at det klistrer på hænderne eller spreder sig i hele huset.

Sandet består af helt almindeligt sand i forskellige farver blandet med silikone eller polymer for at opnå den ikke-klistrende-klistrende effekt, og det tørrer aldrig ud, så du kan lade det stå fremme i en bakke eller almindelig kasse uden fare, for at det tager skade eller går i stykker.

Hvordan bruger du magisk sand?

Magisk sand bruges langt hen ad vejen på samme måde, som du ville enten bruge modellervoks eller lege med sand i sandkassen. Det kan formes med hænderne, men du kan også købe en lang række forskellige forme og skæreredskaber, der er specielt udviklet til produktet.

Det er en fordel at bruge en kasse, når der skal leges med sandet, da det giver dig en række fordele, som er værd at tage med i overvejelserne, når du køber sandet;

  • Det er lettere at rydde op.
  • Det kan hurtigt flyttes fra et sted til et andet.
  • Det bliver ikke spredt over et kæmpe areal.
  • Det kan blive stående i samme bakke fra leg til leg.

Kort sagt bør du overveje at hælde sandet op i en bakke – enten en, der er købt specielt til formålet eller en vaskebalje, bageform eller lignende, hvis ikke du fik en med hjem i første omgang.

Sandet henvender sig til de lidt større børn, men kan også bruges af de yngre, der dog skal være under konstant opsyn for at undgå, at de putter det i munden. På samme måde er det en god ide at sørge for at opbevare det udenfor rækkevidde, når det ikke er i brug, så det ikke ender i munden på de små eller bliver hændt ud på gulvet ved en fejl. Det giver mange timers sjov leg og stimulerer den taktile sans på en måde, du ikke oplever med andre produkter – derfor lever det også fuldt op til et af de mange navne, det kendtes under, nemlig terapisand, for det er næsten meditativt at sidde med det mellem hænderne.

Author

Comments are closed.