Istex

Istex er et traditionsrigt islandsk firma fra 1991, som leverer garn af udsøgt uldkvalitet fra islandske fårehold. Istex har sit eget uldvaskeri som anvender vand fra varme kilder og bruger et minimum af kemikalier. Til indfarvning af ulden benytter Istex udelukkende miljøgodkendte farver.

Istex Alafoss Lopi

Álafoss Lopi fra Ístex er en ægte 100% Islandsk uld, der med sin tykkelse egner sig til alt fra trøjer, cardigans og jakker. Alafoss garnet har nogle helt fantastiske egenskaber. Det er vandafvisende, det er varmt, som i dejligt varmt. Du får et garn hvor du kan ånde uden at fryse eller svede. Ægte islandsk

Istex Lett Lopi

Létt Lopi garnet fra Istex er det man kalder et ægte islandsk uldgarn. Årsagen er at Létt Lopi, ligesom alt andet garn fra Istex kommer fra rene Islandske fåreavlere, der har ført en ren race i mere end 1000 år. Dette sikre at ulden er tilpasset klimaet på Island og på den baggrund har udviklet

Istex Plötulopi

 

Den islandske uld har nogle fremragende egenskaber til f.eks. vinterstrik.  Istex indsamler, som det eneste firma på Island, ulden på en velorganiseret måde. Der er oprettet specielle opsamlingsstationer til formålet.

Ulden bliver sorteret efter kvalitet og farve. Den vaskes på Istex uldvaskeri, hvor man anvender vandet fra de varme kilder. Det er en yderst miljøvenlig proces. Den bedste af den bedste uld finder anvendelse til produktion af håndstrikkegarn. Processen finder sted på en garnfabrik som ligger i nærheden af Reykjavik. Her bliver ulden ligeledes farvet og man anvender udelukkende miljøgodkendte farver. Farverne er med til at fremhæve uldens egne naturlige farver og dens flotte struktur. Det islandske Istexgarn finder du i et væld af smukke nuancer og islændingene er vilde med at eksperimentere med farver fra hele spektret.

ISTEXGARN

Istexgarn er vandafvisende, varmeisolerende, blødt og elastisk. Garnet er udsøgt og lækkert at bruge til håndstrikkede projekter. Det er en meget rustik uld, hvilket skyldes det barske klima fårene lever i. Klimabetingelserne påvirker uldkvaliteten. På Island blæser det en del og der er meget strenge vintre med sne og hård frost. Det tilfører ulden en utrolig råstyrke i form af øget holdbarhed og slidstyrke. Den kraftige uldkvalitet giver et flot resultat med meget jævn strik, den er nem at arbejde med og glider fint på strikkepindene.

ISTEX LETTLOPI

Lett lopi er en helårsgarn som egner sig perfekt til det skandinaviske klima med vind, frost, sne og den lange lyse sommer. Garnet er populært til de smukke traditionelle islandske sweatre med unikke mønstre som ligner iskrystaller og snefnug.

Lett lopi har alle uldens gode egenskaber. Med sin termiske virkning virker den svalende om sommeren og varmende om vinteren, hvor kroppen har brug for at kunne holde på varmen. Lett lopi er et garn der ånder og føles behagelig mod huden. Derfor bruges den som en all- roundgarn til både børn og voksne.

Uldproducenten Istex benytter en helt speciel spindeteknik til fremstillingen af Lett lopi.  Den raffinerede spindeteknik gør, at du kan fornemme luftlommerne der dannes af de krusede fibre, som uldtråden består af. Den særlige måde garnet fremstilles på giver det vandafvisende og isolerende egenskaber. Lett lopi er fugtafvisende og et praktisk funktionelt naturmateriale. Garnet er desuden let og luftigt. Som et ekstra plus finder du Lett lopi i et fortryllende udvalg af farver fra hele farveskalaen. Ulden er nem at indfarve og hvert enkelt garnnøgle fremstår i rene og klare farver.

ISTEX ALAFOSS LOPI


Istex alafoss lopi er en noget kraftigere garn som er velegnet til at strikke den traditionsrige islandske sweater i. Garnet er meget alsidigt og er værd at satse på til filte – og valkeprojekter og er det perfekte bud på materiale til varme uldne hjemmesko. Den tætte struktur gør det også velegnet til interiør i boligen. Det går stærk når du strikker i Alafoss lopi, da den er en tråd tykkere end Lett lopi. Som en særlig kvalitet fås garnet i en flot tweedvariant.

ISTEX GARNFORHANDLER

Filato forhandler et stort udvalg af garn fra ISTEX og vi glæder os over at kunne præsentere dig for et yderst miljøvenligt garn. Alle trin i fremstillingsprocessen tager hensyn til miljøet og der er gode forhold for de islandske fårehold.

Ved siden af de miljømæssige kvaliteter opnår du ved køb af ISTEX en uld som giver en flot tæt struktur til dine projekter. Farveholdningen i det store udvalg skal simpelthen opleves. Vandet fra de naturlige varme kilder og de miljøgodkendte farver giver de utroligste farver til Istexgarn. Vi  videregiver gerne vores erfaring og viden om den specielle islandske garn til dig.

ISTEX STRIKKEOPSKRIFTER

Udnyt de mange farvenuancer og skab dine egne mesterværker med vores exceptionelle opskrifter. Strik i ensfarvet eller prøv de flotte islandske mønstre som har en lang tradition bag sig på den vindomsuste atlanterhavsø. Du finder det sædvanlige udvalg af opdaterede opskrifter til alle aldre, i mange stilarter og til strikkere på alle niveauer.

En af de udvalgte garner er Létt Lopi– garnet, der med sin fine kvalitet og store farvespænd har været det mest populære garn hos Istex i en menneskealder. Se alle Létt Lopi– farver her og find alle strikke kits og modeller til Istex her.