Strikkepinde

Filato forsyner dig med strikkepinde i et stort udvalg af forskellige længder, tykkelser og materialer. Vælg ud blandt vores velassorterede sortiment, så du tilpasser dit strikketilbehør i forhold til garntykkelse og maskeantal. Som en retningslinje skal du benytte tykke pinde til kraftig/tyk garnkvalitet og tynde pinde til fine og tynde garner. På garnnøglets banderole kan du se en vejledning for den anbefalede pindestørrelse. Banderolen er kun vejledende – vi anbefaler du eksperimenterer med at finde den pindestørrelse som giver den ønskede strikkefasthed og det bedste resultat til dit projekt.

Der blev ikke fundet varer for det valgte søgeord.

Når vi nævner strikkepindens tykkelse er det et udtryk for pindens størrelse målt i millimeter (mm). Millimeterantallet angiver strikkepindens diameter. Du finder pinde i både halve og hele størrelser.

Længden angives i centimeter og en standardlængde for lige pinde (jumperpinde). Standardlængden for lige pinde ligger omkring 30 cm til 35 cm. Har du brug for lange pinde med ekstra længde leverer vi dem på 40 cm.

Strikkepindes spids har en speciel finish; de fleste pinde har en spids som er tynd og spids. Denne type spids er nem at arbejde med. Du vil opleve at maskerne fanges nemt og bliver på pinden. Det er en stor fordel så du ikke får maskedrop. Skal du strikke flotte mønstre eller bruger du tynde lette garner er det velegnet med pinde med en tynd spids i frem for en afrundet. Strikker du med løstspundet garn kan du vælge at arbejde med pinde som har afrundede spidser.

Strikkepinde har altså forskellige kvaliteter og egenskaber. Hvilken type du har brug for afhænger af det garn du vælger at strikke i. Er du mindre øvet i at strikke kan det være en fordel at vælge pinde i et materiale, hvor maskerne glider let mellem pindende.

Prøv dig frem med vores jumperpinde, strømpepinde og strømpepindesæt. Find frem til dine yndlingsredskaber og vælg ud blandt materialer af metal og forskellige lækre træsorter. Med vores produkter får du kvalitetsstrikkepinde til dine strikkeprojekter.

Når du skal i gang med at strikke, er det vigtigt, at du bruger den rigtige størrelse pinde, så resultatet bliver perfekt. Du kan finde pindestørrelsen i opskriften, du vil strikke efter, eller du kan se på garnet, hvilken størrelse pind, der passer til det. Strik altid en strikkeprøve først.

Her i denne kategori, har vi samlet alle vores strikkepinde. Og vi har dem i alle størrelser helt ned fra de tynde 2 mm, til de små og fine modeller, og op til de helt tykke på 20 mm, til de store modeller der hurtigt er lavet.

Du kan både finde jumperpinde – de ”almindelige” lange med knop i den ene ende, så maskerne ikke falder af – og strømpepinde i denne kategori. Rundpindene finder du andetsteds.

Strikkepinde af træ, plastik eller aluminium

Strikkepinde kan være lavet af mange forskellige slags materialer – plastik, aluminium, træ osv. – og vi har naturligvis et varieret udvalg af alle materialer.

Hvilket materiale der er bedst, er individuelt for den enkelte. Nogle synes, at garnet glider bedst på aluminium og elsker ”klik”-lyden, de giver, når de slår imod hinanden, og så er de billige. Nogen sværger til dem af træ, fordi de synes de er behageligst og varmere at holde på, hvilket kan være en fordel, hvis du strikker meget, til gengæld er de lidt dyrere end dem af aluminium. Andre igen vælger plastik, når pindene skal være store, fordi de synes, de ikke vejer så meget. Og sådan har hver sin favorit.

Strømpepinde i sæt

Her på siden finder du også strømpepinde i sæt med flere størrelser i. Det kan være praktisk, hvis du strikker meget og har brug for et varieret udvalg af størrelser.

Har du spørgsmål til nogle af produkterne her i denne kategori, så kontakt vores kundeservice, som altid er klar med råd og vejledning. Se kontaktinformationer og åbningstider her øverst på siden.