Jumperpinde

Til det mest almindelige strikkeudstyr hører jumperpinde som er en basisvare. Jumperpinde kender du også som helt almindelige strikkepinde. De er spidse i enderne og har en knop i den anden ende.  Det kaldes også endestop og forhindrer maskerne i at rende af pinden. Læs alt om jumpinde her

Vælg din ønskede længde på strikkepinde

25 cm Strikkepinde
30 cm Strikkepinde
33-35 cm Strikkepinde
40 cm Strikkepinde
41-48 cm Strikkepinde

Jumperpinde 25cm

Der blev ikke fundet varer for det valgte søgeord.

Jumperpinde 30cm

Der blev ikke fundet varer for det valgte søgeord.

Jumperpinde 33-35 cm

Der blev ikke fundet varer for det valgte søgeord.

Jumperpinde 40 cm

Der blev ikke fundet varer for det valgte søgeord.

Jumperpinde 41-48 cm

Der blev ikke fundet varer for det valgte søgeord.

Alt om jumper strikkepinde

Den mest almindelige længde er på 30 cm til 40 cm og du skal bruge to af slagsen til dine strikkeprojekter. De anvendes hovedsageligt til strikning af flade stykker, hvor du skal strikke frem og tilbage. Men vender strikkearbejdet for hver pind – en strikket pind er en hel række med masker. Du har mange muligheder for at strikke modeller med jumperpinde. De egner sig både til farverige moderigtige karklude og til tøjdesigns.

Når du anvender jumberpinde skal du bruge mere tid på monteringen af de forskellige strikkede dele i modsætning til strik på rundpinde. Med rundpinde strikker du for – og bagstykke sammen.

Du kan få jumberpinde i mange forskellige kvaliteter og bambus er et populært materiale. Bambus fungerer rigtig godt som strikkepinde. Pindene er lette, fleksible og glatte hvorved de griber rigtig godt omkring maskerne. De er yderst behagelige at holde på og lægger godt i hænderne. Det kan være en fordel for dig som ikke har så meget strikkeerfaring. Pinde i bambus forhandles primært i store størrelser, da mindre pinde forarbejdet i bambus nemt knækker. Materialet egner sig derfor ikke til tynde strikkepinde.

Filato forhandler strikkepinde af birketræ, så du har mulighed for at strikke i træ i de små pindenumre. Birketræ har en helt anden hårhed og knækker ikke så let. Den har de samme gode kvaliteter som bambus  og er nem at strikke med. Er du til pinde i aluminium er vi også leveringsdygtige .

Prøv dig frem og find ud af hvilke strikkepinde du foretrækker. Dit valg af pinde skal også vurderes i forhold til det garn, du vælger at strikke i.

Jumperpinde er det som langt de fleste kender som almindelige strikkepinde. De er typisk 30-40 cm lange og har et endestop så ikke maskerne render af.

Jumperpinde bruges til at strikke alt fra klude til tøj. Du kan strikke alt med almindepige strikkepinde, men hvor du med rundpinde kan strikke f.eks. for og bagstykke sammen vil du skulle monterer mere når det er strikket på alm. pinde hvor du strikker frem og tilbage.

Jumperpinde fås i mange forskellige kvaliteter, men oftest er de lavet i bambus der er en meget let træsort. Mange producenter vælger aluminium til de mindre pinde da bambus nemt knækker når de bliver for tynde.

Ønsker man træpinde helt ned i de små størrelser vælges ofte birketræ da det er hårdt og knækker ikke så let. Fordelen ved birk er også at det er meget glat og nemt at strikke med.