Strikketeknikker er noget alle bruger. Ret og vrang er også en teknik og den første du lærer når du begynder at strikke. Faktisk kan du sikkert mange flere teknikker end du går og tror.

Mange vil rigtig gerne mestre alle teknikker der findes. Det kan du sagtens men så skal du læse og se mange videoer, for der findes rigtig mange af dem. Mange er udviklet af en designer, som har ønsket et bestemt mønster og derved kombineret forskellige strikketeknikker til sin egen og så opstår der et navn og dermed en ny du kan lære

Vil du gerne vide endnu mere om garn, teknikker og gode tilbud, så klik på knappen herunder og se hvad vi kan tilbyde dig

Se alt inden for garn, strik og hækling

I denne artikel går vi efter at vise dig de mest anvendte så du nemt kan komme i gang med at lære og bruge.

Du vil nemt kunne se hvordan du laver de enkelte teknikker, da vi har fundet nogle gode videoer, hvor du får det vist. Det vil sige at vi ikke har beskrevet hvordan man gør da det vil være meget læsning, som oftest kan lære på få minutter ved at se en video.

Vi vil gerne give stor ros til alle dem der har produceret disse gode videoer.

Domino Strik – hvordan strikker man en dominorude?

Her viser vi hvordan du strikker en dominorude. Du kan nemt strikke flere ruder sammen og herefter tager du master op langs siderne på ruderne. På den måde kan du strikke en ny rude og får dermed dominomønsteret.

Husk altid af løfte 1 maske på hver pind og strikke den sidste maske, da du vil få finere kanter og det er nemmere at samle masker op bagefter.

Fair Isle – Hvad er Fair Isle strik?

Fair Isle er en strikketeknik brugt i mere end 130 år, så den er bestemt ikke ny. Det resultat du får ve dat bruge Fair Isle er dog helt fantastisk. Når du strikker mønstre i to farver, så giver det et spil der gør din strike levende. I denne video viser Christel Seyfarth dig, hvordan du strikker med denne spændende teknik og ikke mindst hvordan du holder spændingen i de to tråde.

 

Kabelstrik/snogninger – Hvordan strikke jeg en snogning?

Kabelstrik eller snogninger, kaldes på Norsk for Flettestrikk. Det er godt at vide, hvis du læser en Norsk opskrift. I denne video viser vi dig hvordan du nemt kan begynde at strikke snogninger med ind i dine designs. Det er faktisk meget lettere end du tror.

Mønsterstrik – Hvordan strikker jeg mønsterstrik?

Mønsterstrik giver dit strikkeprojekt en helt ny dimension. Det er dog for mange hæsligt at skulle strikke med flere tråde. Det kræver dog kun en lille smule øvelse så sidder den der. Når du først har lært det og kan se hvor smukt det bliver på både forside og bagside så vil du altid vælge flere-farve strik i fremtiden.

I denne video viser vi dog hvordan du nemt kommer i gang med mønsterstrik

Opsamling af masker – Sådan samler du masker op til hals

Denne teknik er en af dem du først ønsker at mestre. Det er nemlig en teknik der gør at du kan strikke ting sammen uden at have synlige monteringer, som alle bare hader. Med opsamling af masker kan du nemt strikke videre på projektet uden dem. Her viser vi hvordan du samler op til hals, men der er ingen forskel på om du samler  masker op og strikker ærmer.

 

Tofarvet strik

Mange tror at Tofarvet strik og mønsterstrik er det samme. Det er det ikke. Tofarvet strik er glatstrik strikket med to farver på samme tid. De to farver kan så kombineres til alle mulige mønstre. Det karakteristiske for tofarvet strik er at den ubrugte tråd føres med på vrangsiden af dit strikketøj, indtil du skal bruge den igen. Du får lidt mere garnforbrug, men du slipper for at hæfte ender og dit resultat bliver meget smukkere.

Venderækker – Hvordan strikker jeg venderækker?

Her er endnu en teknik du bør mestre. Særligt hvis du strikker til baby eller ønsker en ny teknik til at strikke hæl på strømper.

Venderækker bruger du når du ønsker at give dit strikketøj form. F.eks. på et par babybukser hvor du ønsker at gøre plads til ble, ved at strikke numsen højere end fronten. Det samme kan du gøre på en bluse ved skuldrene.

Det er også en god måde at strikke hæl i et par strømper. I denne video lærer du at lave venderækker.

Raglan – Sådan laver du raglan

Raglan er en yndet strikketeknik da du slipper for at have påsyede ærmer på f.eks. en bluse eller cardiang. Mange synes det er besværligt og vælger den nemme løsning, men er sjældent tilfredse med resultatet da det er meget tydeligt at det er monteret på.

Raglan giver et helt andet og meget smukt udtryk i din strik og du slipper for at monterer og hæfte ender, samtidig med at du strikker i et stykke. I denne video viser vi dig hvordan du laver raglan.

Patentstrik – Hvad er patent strik – Helpatent oh halvpatent?

Helpatent og halvpatent er to forskellige teknikker som er gode at mestre. Dem lærer du her i to skønne videoer, der gør det nemt at komme i gang med denne dejlige teknik

Helpatent

Halvpatent

Hulmønster

Hulmønster strikketeknik er en af de teknikker du virkelig gerne vil mestre, for på den måde kan du strikke nogle helt fantastiske mønstre. Du vælger nemlig selv hvor store hulmønstret skal være. Når du først har lært det så kommer du til at bruge det rigtig meget. Hulmønter passer nemlig godt sammen med andre teknikker. Selv i en glatstrikke bluse kan et hulmønster på forstykket givet en smuk effekt.

https://youtu.be/_dASUptkntk

Skyggestrik – Hvad er Skyggestrik

Skyggestrik er helt fantastisk teknik at kunne. Det giver nemlig magi til dit strikke projekt. Ved at strikke med kun 2 forskellige grundmønstr, som består af det samme to farver men med hver sin farvedominans opstår der et skyggebillede i strikketøjet. Magien opstår på bagsiden hvor du vil se at vrangmskerne ligger højere end ret maskerne og derved opstår der en skyggeeffekt.

Elastisk aflukning – Sådan laver du gode elastiske aflukninger

Denne teknik vil du elske. Det handler om at lave en elastisk aflukning. Det er specielt til trøjer og strømper det gør sig rigtig godt. Særligt til børn og baby hvor man gerne vil have blusen sidder til om halsen uden at der er for meget plads.

I denne video ser du hvordan du laver lukning elastisk og hvordan du laver behageligt strike – også til dig selv.

Rullet kant – I-Cord og Hestetømmer kant

Denne teknik giver dig mulighed for at lave de smukkeste afslutninger – også så du undgår at kanten ruller op og ikke vil falde som du ønsker. Alt for mange vælger at lave en standard ribkant, fordi de ikke mestre denne teknik. Meget strikketøj ser smukkere ud med en I-Cord lukning. Bare se med i denne video

Hæfte ender – Sådan hæfter du ender på den bedste måde.

At hæfte ender er en af de ting stort set alle der strikker elsker mindst. Faktisk er der nogen der hader det fordi det ikke bliver pænt. Der findes mange måder at hæfte ender på, men her viser vi dig hvordan du gør det nemt og smukt.

Denne artikel er skrevet sammen med Søren Henriksen fra Brdr. Sørensen, der er en møbel butik, der blandt andet sælger Arne Jacobsen stolen 7’eren, der er en smuk og stilren stol fra den kendte designer.

Du kan uden problemer benytte nogle af ovenstående teknikker til at strikke en pude til denne stol

Author

Comments are closed.