Alpaca garn

Alpaca garn er noget af det fineste og ypperste inden for garn generelt. Alpaca garn udmærker sig ved at det er utroligt blødt og let og 100% kløfrit. Fibrene i garnet er ubehandlet og dermed kun vasket. Det betyder at det ikke har været udsat for nogle kemikalier.

Alpaca garn har er både let og komfortabelt, samtidig med at det har en naturlig og karakteristisk glans. Alpaca garn føles meget blid mod huden og dermed kan du let strikke løse sommer trøjer der har direkte kontakt til huden uden at det kradser.

Alpaca garn

Alpaca garn er hos Filato er er luksuriøst kvalitetsgarn, og du finder mange forskellige typer af garnet. Både Brushed Alpaca SilkBaby Alpaca Silk og Alpaca Maya der er et særligt luftigt garn. Ydermere findes Bouclé og ikke mindst Cool Wool Alpaca fra Lana Grossa, der et af de lækreste garner i vores sortiment.

Alpaca uld

Alpaca ulden kommer primært fra Peru, men også andre varme himmelstrøg, der er kendt for deres opdræt af Alpacaerne. Alpaca uld har de fine egenskaber at de holder dig varm når det er koldt og køler eller svaler når det er varmt. Du kan derfor sagtens strikke i Alpaca uld hele året. Det egner sig rigtig fint til tynde sommerbluser, såvel som varme vinter kreationer. Alpaca uld er klø frit og er særdeles godt til børn og baby.

Alpaca garn udsalg

Hos Filato er Alpaca garnet altid billigt. Vi har altid udsalg på vores foskellige alpaca garner, så du sparer op til 10-20% blot ved vores priser. Ind i mellem kører vi festival tilbud med udsalg helt op til 35%. hold godt øje med vores annoncer, nyhedsbreve mv.

Alpaca garn billigt

Alpaca garn er ikke det billigste garn du kan få, men det er blandt det bedste. Løbelængden er ofte ret lang (ca. 160-180 meter) alt efter mærke og kvalitet, hvilket gør at du får meget garn for dine penge. Vi har altid billigt Alpaca garn og sælger det 10-20% billigere end vejledende udsalgspris.

Du finder vores billige Drops Alpaca garn her

Alpaca garn pind 2½ og 3

De fleste alpaca garner er beregnet til pinde 2½ til 3½. Det kommer meget an på opskrift, strikkefasthed og naturligvis dig. Hvad du er mest til. Du kan også vælge at strikke med dobbelt alpaca og gå en pind på.

Du får på de mindre pinde et yderst tæt, blødt og luftigt resultat, der ikke klør eller irriterer huden.

Alpaca garn pind 4 eller pind 5

Cool Wool Alpaca fra Lana Grossa er en lidt tykkere og helt utrolig blød Alpaca. Når du først har strikket og haft det på, vil du aldrig strikke i andet. Du finder Cool Wool Alpaca her. Prisen er lidt højere end andre  garner, men sammensætningen af merino og Alpaca i dette garn er fantastisk. Det er ikke loddent som normale alpaca garnet og beregnet til at strikke på pind 4 eller 5.

Alpaca garn til pind 7

Ønsker du at strikke endnu mere luftigt og på større pinde så er Maya Alpaca fra Viking det store hit. Her strikker du på pind 7, som de anbefalede pinde, og du får hurtigt produceret nogle meget bløde og lækre modeller.

Alpaca garn opskrifter

Du finder mange opskrifter og strikke kits her på siden, der bruger Alpaca garn eller du kan gå på garnstudio.com og finde hundrede om ikke tusindvis af opskrifter med Alpaca garn.

Du kan også skrive eller ringe til os, hvis du ønsker at strikke en opskrift lavet i noget andet garn. Så hjælper vi dig med at finde det rigtige og ikke mindst det korrekte antal nøgler. Husk dog altid at lave din strikkeprøve når du ændre garn. Designer, garn og dig strikker jo ikke altid ens.