Strikkede karklude er oppe i tiden og er gået hen og blevet rigtig trendy. De er populære hos strikkere på alle niveauer og hitter både hos nybegynderen og hos den erfarne strikker. Du har at gøre med et overskueligt og nemt håndarbejde der samtidig hurtigt bliver til en brugsting i køkkenet eller på badeværelset, som kan tages i brug så snart modellen er strikket færdig. Det er glæden ved det håndlavede produkt der er det hele værd – intet er så skønt som hjemmelavede projekter, hvor alle kan være med. At de strikkede klude overgår købte tekstiler i miljøvenlighed, bæredygtighed, design, farver og detaljer er bare en ekstra stor bonus ved at fremstille selv.

Karkludeprojekterne er rigtig kreative og kan gøres spændende på mange måder. De giver dig mulighed for at eksperimentere med mange forskellige former, farver og teknikker. Du kan afprøve nye strukturer og skabe feminine, rustikke, nostalgiske eller festlige udtryk. En ide kan f.eks. være at vælge et let mønster med striber i forskellige bredder. Teknikken er nem og kan varieres i alle farvekombinationer. Effekten er sjov og giver kolorit til designet. Blandt farverne er der frit valg på hele farveskalaen, så kast dig ud i dine foretrukne. Du kan arbejde med den samme nuance eller med en hel farveskala. Måske har du en farve du foretrækker at strikke i som matcher stilen i interiøret i din bolig – så tilsæt hjemmet fine håndlavede detaljer. Det skaber en hyggelig stemning indenfor.

Se  opskrifter på klude her

Strik din egen karklud

Er du træt af syntetiske engangsklude som indeholder mikroplastic, forurener miljøet og ikke er specielt gode for den menneskelige organisme?  Prøv at strikke dine egne karklude til dit køkken og badeværelse i stedet for at købe supermarkedets masseproducerede tekstiler. Karkludene er for alle strikkere uanset niveau.  Har du ikke så meget strikkeerfaring, er karklude et godt sted at starte med at være kreativ. De strikkede klude er nemme og små overskuelige projekter, som du hurtig kan lave færdige og få glæde af. Resultatet er en nyttig brugsting, du kan tage i brug med det samme.  Ved at strikke dine egne karklude gør du boligen og din indretning mere personlig.

Drops strikkede karklude

Vil du have farverige og festlige strikkede karklude så overvej at strikke i garn fra Drops. Garnet er af høj kvalitet og findes i mange nuancer fra hele farvepaletten. Vælg naturmaterialer som bomuld og bambusgarn til dit projekt. Oftest strikker man i 100 procent bomuldsgarn, da det kan vaskes på 60 grader og har en god sugeeffekt, som en klud jo gerne skal have. Bomuldsgarn er det bedste til karklude. Det skyldes at bomuld har en uovertruffen sugeevne samt at det kan vaske på høje temperaturer og dermed dræbes alle bakterier. Det bedste garn til karklude kommer meget an på hvilken type klud du gerne vil have. Rigtig mange strikkere ønsker klude med en god sugeevne. Andre går mere efter lidt tyndere klude, da de er nemmere at vride.

Der er ingen facitliste – dog anbefaler vi følgende garn til karklude:

– Drops Paris
– Drops Safran

Se alt garn der er godt til klude

Begge garner er meget velegnede til klude, da de er lidt rå i strukturen og suger derfor godt. Safran er den tynde til pind 3, hvor Paris er ti pind 5 og de tykkere klude.

Læs også Alt om bomuldsgarn. Her får du alt den info du har brug for om bomuld og bomuldsgarn

Som et alternativ kan du bruge bambusgarn der har samme fine egenskaber som bomulden, men er  blødere. Bambusgarn er er også meget populært som materiale til at strikke alt til køkkenet i og du kan nemt variere dine projekter. Lav dine egne personlige håndklæder, grydelapper og bordløbere.

Eksperimenter med garnvalget inden for de materialer vi har anbefalet til karklude og find det produkt som passer dig bedst.

Hjemmelavede karklude

Med en hjemmelavet karklud kan du ikke alene pifte op på boligen og gøre lidt ekstra ud af det på en nem og hurtig måde – du har også altid en sød værtindegave ved hånden, når du skal ud. Der er bare noget lækkert over hjemmestrikkede karklude, som man bliver helt afhængig af på den gode måde. Lav dig en stak strikkede klude i festlige og kulørte farver og giv dem væk til familie og venner der med garanti bliver glade for, du tænker på dem med dit lille projekt. Hvis du ovenikøbet pakker fantasifuldt og kreativt ind bliver det et absolut hit. Det kræver ikke meget – et par strikkepinde og et par nøgler garn. Du kan endda gemme garnrester fra andre projekter og bruge til dine kludemodeller. Tag strikketøjet med i tasken, så har du det lige ved hånden.

Farmors karklude

Det er ren nostalgi og nærmest som vor bedstemødre kunne lave det. Tilfør retrostil til indretningen i din bolig og brug f.eks. garnrester til dine skønne karkludeprojekter. Derved går intet til spilde og kludene kan bruges igen og igen i stedet for at blive kasseret, som de kedelige engangsklude der er i handlen. Det er i øvrigt heller ikke specielt miljøvenligt bare at smide ud efter brug. Tanken bag går tilbage til husmoderen for omkring 50 år siden- måske på din farmors tid – her blev ressourcerne anvendt med omtanke og meget lidt blev kasseret. Med garnrester kan du sagtens lave et produkt der ser festligt ud og samtidig har den bedste slidstyrke og sugeevne. Det er unikt og en funktionel detalje der skaber en rustik stemning i dit hjem.

Gratis opskrift på strikkede karklude

Hvis du har fået mod og lyst til at komme med på trenden så prøv med en gratis opskrift fra Drops på strikkede karklude. Opskrifterne er udførlige anvisninger på, hvordan du fra start til slut kommer igennem processen. Det er beskrevet på en måde som er let at gå til – også for dig som ikke har den helt store strikkerfaring – endnu ! Så find dine garnrester frem eller invester i et par nøgler garn – mere skal der ikke til for at færdiggøre en karkludemodel.

Se alle opskrifter her. Nogle er gratis og andre ikke, men alle gratis kan du blot klikke på linket i boksen og se opskriften.
Vi har dog gjort det nemt og opskrift medfølger gratis på alle vores kits, hvor opskriften ikke er gratis i forvejen.

Bog om strikkede karklude

Hvis du vil vide mere om emnet og have inspiration og ideer til flere lækre karkludeprojekter, kan vi anbefale dig bogen Strikkede klude fra A til Ø af Gitte Gade.

Den instruktive håndarbejdsbog er skrevet af forfatteren Gitte Gade i en inspirerende tone og er fuld af gode ideer med ikke mindre end 25 opskrifter på hjemmestrikkede klude i mange slags mønstre. Med bogens garnvalg er der fokuseret på bomuld og bambus, og også på at du kan bruge dine garnrester til projekterne. Der er vist to opskrifter, hvor der benyttes garnrester. Bogen er gennemillustreret med flotte farvefotos, der viser eksempler på de bløde, funktionelle og bæredygtige klude.

Se alle Strikkebøger hos Filato.dk her

Author

Comments are closed.